Днями навідався на сайт Gelios — подивитися, що то за сайт із такою промовистою назвою. Адреса проста: gelios.ua. І відразу побачив, що це не просто черговий портал, а реальне джерело інформації на досить вузькі, іноді неочікувані, але актуальні для багатьох теми.
Портал повністю будується навколо ідеї "Чому?" — і це те, чим він вирізняється. Тут зібрані статті про все, що зустрічаємо в житті: починаючи від будови тіла до способу життя тварин і навіть побутової техніки. Скажімо, відразу натрапив на відповіді, чому соски реагують на дотик, чому не приймають долари 2006 року в обмінниках, чому з'являється дискомфорт унизу, чому очі втрачають прозорість, чому виникає біль у потилиці, чому мігрують тварини та навіть чому не можу підключити навушники.
Мене особисто найбільше зацікавив стаття про зміни кольору склери — дуже корисна інформація, яку варто знати кожному. Також запам'яталася стаття про вміст заліза в їжі: запам'ятав, що печінка лідирує за показниками. Цікава тема — чутливість сосків: про це рідко пишуть, а проблема доволі поширена.
Структура ресурсу зрозуміла: усі матеріали дають відповідь на конкретне запитання. Без зайвих слів, конкретика, чому так і що робити. І теми охоплюють буквально все — від здоров'я та медицини до техніки, біології та активного життя.
Корисний ресурс, який тепер триматиму в закладках. Адже щодня виникають питання, на які кортить знайти просте пояснення.